5+1 egyszerű tipp az Egészséges Vérkeringésért!


Sokan szenvednek rossz véráramlásban vagy keringésben. A rossz vérkeringés lehet súlyos betegség jele, vagy vezethet akár tartós szövődményekhez is, ezért fontos, hogy tisztában legyen azokkal a jelekkel, amelyek azt jelzik, hogy a vér nem úgy kering a szervezetben, ahogyan kellene.


A rossz vérkeringés tünetei a következők:

  • Zsibbadás és bizsergés a kezekben és lábakban
  • Hideg kéz és láb
  • Duzzanat a lábfejben, bokában és lábszárban
  • Visszeres vénák
  • Fáradtság
  • Izomgörcsök
  • A bőr színének megváltozása
  • Fekélyek a lábon vagy a lábfejen


Cikkünkben most jól bevált, otthoni prakikákkal próbálunk önnek segíteni, amelyekkel természetes módon, nap mint nap tud tenni azért, hogy a vérkeringése egészségesebb legyen! 


Ne feledje: Ha bármely tünetet észleli, vagy egyéb elváltozást szervezetében, mindenképpen forduljon orvoshoz!

5+1 egyszerű tipp az Egészséges Vérkeringésért!

1. Mozogjon többet

Minél aktívabb, annál jobban megnő a pulzusszám, ami erősíti a keringési rendszert, és csökkenti a véráramlási problémák kockázatát. A legegyszerűbb, ha mindennap megtesz egy kis sétát, hiszen már ezzel is óriási javulást érhet el! Minél többet edzi a szívét kardio-alapú gyakorlatokkal, annál jobban fel lesz szerelve arra, hogy a keringési rendszerét optimálisan működtesse.

2. Igyon elegendő folyadékot

A vérnek jelentős mennyiségű nedvességre van szüksége ahhoz, hogy az optimális keringést folytassa. Ha dehidratált, a vére több nátriumot tart vissza, ami miatt besűrűsödhet, és további nyomást gyakorolhat a keringési rendszerre.


A rendszeres vízivás és a hidratáltság megőrzése segít abban, hogy az egész szervezete

úgy működjön, ahogyan kell, és a tápanyagok megfelelően áramolhassanak testében.


Ha unja már a vizet, akkor a zöld- és fekete tea is jó választás lehet, hiszen magas antioxidáns tartalmuk jótékony hatással vannak a vérkeringésre.

3. Étkezzen egészségesebben

A zsíros és cukros ételek lecserélése teljes értékű, friss termékre segítheti a fogyást, ami csökkenti a lepedékképződés kockázatát, és segít az elhízás mellékhatásai, köztük a vérkeringés károsodása elleni küzdelemben.


A sok egészséges és tápláló gyümölcs és zöldség fogyasztása segíthet a vérnyomás csökkentésében, és hozzájárulhat az egészségesebb, erősebb szívhez. Az erősebb szívizom pedig jobb véráramlást eredményez.


A vérkeringésre kifejezetten jó hatással van a gránátalma, cékla, spenót, kelkáposzta, fokhagyma, fahéj és a cayenne-bors fogyasztása!

4. Csökkentse a stresszt

A feszültségnek számos negatív hatása van a szervezetre, mint a súlygyarapodás, hajhullás, nem megfelelő keringés, szorongás, depresszió, destabilizált immunrendszer stb. Találja meg a módját a stressz csökkentésének, és szervezetét számos problémától megmentheti, többek között a szabálytalan vérkeringéstől is.


Jógázzon, meditáljon, korlátozza a koffeinfogyasztást és hallgasson nyugtató zenét a stressz csökkentése érdekében.


5. Próbáljon ki egy masszázst

Sokan a masszázst inkább a kényeztetéssel, mint gyógyászati megoldásként tartják számon. A masszázs azonban jó módszer a rossz keringés leküzdésére. A masszőr által kifejtett speciális nyomás segít a vér mozgásba hozásában. Az eltömődött területek kitisztulnak, a tejsav pedig kiürül.

5+1. Szokjon le a dohányzásról

A dohánytermékek (beleértve a füstmentes változatokat is) károsíthatják az artériák falát és megvastagíthatják a vért. Ezáltal csökken a véráramlás, majd szív- és érrendszeri problémák fognak jelentkezni. Tudjuk, hogy a leszokás nagyon nehéz, főleg ha több éve dohányzik. Próbálja meg legalább csökkenteni a napi adagját, hogy kevesebb terhelés érje vérkeringését, hiszen már ez is előrelépés!


Ezek a tippek jól bevált otthoni praktikák, azonban ha elváltozást érez szervezetében mindenképpen forduljon kezelőorvosához!